Skördat idag, utöver bären till frukost
* färsk lök
* majrovor
* gallrade kålrötter
* mangold
* oregano till torkning
* dragon till torkning
Grönsakerna blev en curry tillsammans med köpemorötter (våra är väldigt sega, det finns inte mycket att skörda än), currypasta och passerade tomater. Ris, mangochutney och squashchutney till detta.
Man borde väl inte köpa så mycket ris nu är det är en bristvara. Bättre med potatis och bröd. Men vi har en jättepåse köpt i vintras som vi kommer att äta av ett bra tag.
3 comments:
Sega morötter?!
Jag undrar lite över det där med riset. Hur är det med ris odlat i italien, typ arborioris och så? Ska man undvika det också om man nu är väldigt sugen på ris...
Och det beror såklart på vilka ambitioner man har för lokalodlat, men bättre än kina borde det ju vara iallafall.
Sega morötter = morötter som växer vääldigt långsamt :-)
Italienskt ris borde väl vara bättre än asiatiskt, om inte annat är det ju kortare transporter. Vi äter gärna risgrynsgröt och det rundkorniga riset kommer (väl?) från Italien.
Post a Comment