Sunday, July 13, 2008

Dagens mat

Nu blir det mer och mer "riktig" mat från trädgården, sånt som mättar och blir nästan en hel måltid. Idag tömde jag ett litet land med tidig potatis för att så annat där. Det blev en rejäl massa småpotatisar som jag först kokade och sedan fräste i lite olivolja tilsammans med finhackad vitlök, färsk rosmarin och lite flingsalt. Detta avåts tillsammans med feta-ost, grönsallad, några gallrade morötter, färsklök, vinägrett och nybakat råg-dinkelbröd. Lite rödvin slank ned också. Gott!

Efterrätt/kvällsfika blir risgrynsgröt (utgången mjölk som behövde användas) med nylagad sylt (de där slattarna som blir en kvarts burk eller så och som inte hamnar i matkällaren).

3 comments:

Vendela H. said...

Hej!

Eftersom du skriver så inspirerande om mat så vill jag också lämna ett litet bidrag. Så här gjorde jag med färska rödbetor (hoppas du har såna i ditt land också). Först kokade jag dem, skal av, sedan gjorde jag en vinägrett med basilikaolja, vitlök, några stänk vinäger, blandade de halvvarma rödbetorna med det. Sedan smulade jag i bulgarisk fårost som smälte lite grann mysigt så där. Och sedan som pricken över i lite rostade solrosfrön. Till detta kall gräddfil. Mycket gott. Tror nog att det blivit ännu godare om jag även haft i lite rivet citronskal.

malin harju said...

Gd så gott det lät, Christina! Härligt med så stor trädgård!

Keep up the good work, och välkommen tillbaka efter vad som lät som e väldigt trevlig semester-tripp!

Kramalin

Christina said...

Kul att du gillar mina matskriverier. Rödbetsreceptet låter verkligen gott. Getost (typ chèvre) är också väldigt gott ihop med rödbetor. Det finns ju en del svenska getmejerier, med lite tur kan man hitta deras produkter i matbutikerna.