Sunday, July 13, 2008

Hemma igen

Tillbaks igen efter en riktigt trevlig semestertripp i Östergötland. Kolmårdens djurpark är alltid kul, även om det var ruskigt mycket folk! Hälsade på kompisar i Motala, där jag aldrig har varit förut. Trodde det var en ganska trist (f.d.) industristad, men där var ju jättefint! Massor av vatten att promenera vid, fina stränder och en hel del att titta på. Barnen tyckte slussarna var fascinerande och det tyckte faktiskt jag också :-) Däremot var de inte riktigt lika roade av diverse klosterruiner och sånt, men det får man stå ut med när man har en arkeolog till mamma!

Trädgården hade förstås hunnit växa till sig en del medan vi var borta. Vi skördade det första broccoli-huvudet igår. Såhär års, när det fortfarande är mycket smått och spätt i trädgården blir det ofta wok med blandade grönsaker. Igår gjorde vi en med broccoli, lök, morötter och paprika och en med majrovor, kålrötter och mangold med mycket chili (egen!), vitlök och ingefära. Mycket godare än vad det kanske låter.

Nu börjar den stora konserveringstiden! Bären mognar för fullt och här har vi gjort jordgubbssylt, jordgubb/röda vinbärssylt och hallonsylt. Vi torkar kryddörter, planerar för nästa omgång sådd av sånt som ska bli klart i höst och funderar på vad vi ska ta vara på till vintern och hur. Det blir nog en del blogginlägg om det framöver. Jag läser Sharons blogg-kurs om att konservera och får många goda idéer.

No comments: