Saturday, January 19, 2008

Stormen kom av sig

Det blev inte så mycket till storm, visserligen blåste det rejält, men träden står kvar och vi fick behålla strömmen. Skönt!

Vi lagade en god middag: lammfärsbiffar, klyftpotatis, tzatziki, vitkålssallad och bondbönsdipp – det är ungefär som hummus, fast med bondbönor i stället för kikärter. Vi har egna torkade och konserverade bondbönor. De växte ganska bra i somras, trots det regniga vädret. Pålitligt och gott, det ska vi odla mycket mera av!

Bondbönsdipp
1 burk färdigkokta bondbönor
2-3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
½ citron, pressad
salt och peppar

Häll av bondbönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa alltihopa till en röra, smaka av och justera kryddningen. Färdigt – snabbt och gott!

3 comments:

gunilla said...

Låter mums! Jag får nog gå ner i köket och sno ihop något ätbart. Vi försöker äta vegetariskt på söndagar och nu blev jag riktigt sugen på bönor av någor slag. Får se vad jag hittar... :)

Åsa said...

Hej!
Läser din blogg fast jag glömmer av att kommentera allt som oftast...
Du har skrivit om gråärt i tidigare inlägg och jag undrar var du fått tag i utsäde? Söker efter det men får inte upp något. Kanske kan du hjälpa mig?

Christina said...

Åsa: jag har fått tag i gråärter via en kompis, som i sin tur fått det av sin mamma som i sin tur etc....

Det går inte att köpa utsäde. Men jag brukar skicka några ärter till den som så önskar, vi har rättså gott om utsäde. Enda villkoret är att du delar med dig till andra, när du odlat fram eget utsäde. Så hjälps vi åt att hålla liv i en gammal sort.

Mejla mig på elins.tradgard (at)gmail(dot)com så får jag din adress.

Gunilla: välkommen hit, jag ska kolla din blogg! (kollar på din oxå ibland, Åsa!)