Thursday, June 26, 2008

Dagens skörd

Några potatisar, de första morötterna, lök, massor av sallad, jordgubbar. Nu kan man snart göra hela måltider av det som växer i trädgården.

Nästan inget är så kul som att laga mat av den egna skörden :-) Det är en väldigt speciell känsla av trygghet och tillfredsställelse att kunna fixa familjens mat utan att vara beroende av stigande matpriser och trist utbud i butikerna. Och gott är det också!

Idag blev det en matig sallad av skörden + lite fetaost och en örtvinägrett. Jättegott! Snart kan vi börja plocka de första majrovorna och woka, lite rejälare potatiskok, rödbetor att koka och äta med getost, sockerärter som godis direkt från landet...

2 comments:

hippihäxan said...

Åh, nu blir jag avundsjuk igen och tänker samtidigt att jag ska vara lite tidigare med sådderna nästa år. Men det hinner jag väl glömma...
Kämpar som bäst med att få behålla det som faktiskt har kommit upp...

Christina said...

Morötterna har vuxit i drivbänk med glas, så det är ju lite "fusk". Potatisen är en supertidig sort som jag satte på det mest skydade stället närmast huset. Där växer också de jordbgubbar som mognar först. Och lök kan man ju sätta nästan hur tidigt som helst.

Man behöver ju inte vara jätteambitiös och så allting jättetidigt, bara man får liite i jorden så kan man börja skörda tidigt. Jag sår det mesta i omgångar vartefter jag får tid och plats i landen.