Saturday, June 07, 2008

Bärhäck


De här små nyplanterade bärbuskarna är en del av vår blivande bärhäck. Vårt hus ligger ganska öppet mot vägen där "alla" passerar. Och även om det är trevligt att folk kommer förbi och hejar, så vill man ändå vara lite ifred ibland. Så vi håller på att skärma av en sittplats närmast huset, där man också kan få lite skugga när det är som varmast. Eftersom vi vill att så mycket som möjligt i trädgården ska vara ätbart så planterar vi såklart en häck med olika slags bär.

Nu har vi satt två bärhäggmispel, en röd vinbärsbuske och en svartvinbärsdito. Så småningom blir det nog mera vinbär och kanske amerikanska blåbär. Men det är så torrt så vi väntar med resten tills i höst. Idag ska det kanske, kanske komma en och annan åskskur. Även om jag inte gillar åska nåt vidare så vore det underbart med en rejäl regnskur!

2 comments:

Malin Harju said...

vad härligt med en bärhäck! Lät spännande med amerikanska blåbär, växer de på buske alltså?

Ha en fin-fin söndag!

Kramalin

Christina said...

Jo, amerikanska blåbär är en annan sort än de små lågväxande vi plockar i skogen. De är större och växer på halvhöga buskar. Smakar lite annorlunda, men gott. Fina i paj och sånt eftersom de håller formen bättre än våra inhemska. Fast vi plockar sådana också, de är oslagbara till sylt :-)