Sunday, April 20, 2008

Vårbruk

Äntligen har det blivit varmt och börjat torka upp lite. Idag har vi satt den första potatisen, 5 kg Rocket, en tidig sort. Spenatfrön har kommit i jorden, lite piplöksfrön och de första sättlökarna. En påse med dillfrö som förmodligen är för gamla åkte ned också, alltid är det något som gror. Snart är det dags att så alla andra köldtåliga frön – de flesta av rotfrukterna, sockerärter och gråärter.

Vi har krattat bort vinterns marktäcke från de upphöjda bäddarna och rensat bort det ogräs som grott under vintern. Inte så mycket faktiskt, en del maskrosor förstås och så de envetna revsmörblommorna!

Nu börjar årets mest intensiva och roligaste tid :-))

3 comments:

Anonymous said...

Hej hopp i vårbruket. Har åtit nässelsoppa i 5 dagar och bara känner hur cvitaminerna hoppar runt i kroppen. Idag plockade vi årets första kirshkål, kokade och hade på lite olivolja och citron - så gott. Har läst lite på dina gamla bloggar och undrar; hur gick det med potatisodlingen förra gången som ni täckodlade? Blev det lika mycket och lika bra som om man sätter dem i jord? Spännande!
Mvh SOnia

Christina said...

Det är svårt att jämföra mängder i jord och i täcke, det beror ju också på vilken sort man väljer och hur sommaren är. Men jag tycker att avkastningen är bra och vi kommer att fortsätta med samma metod i år. Nu har vi faktiskt satt samma potatissort på två ställen, det ena i jord och det andra i täcke. Så jag får väl rapportera framåt sensommaren hur det gick!

Anonymous said...

spännande, har själv satt 4 rader täckodlad potatis och skall även gräva ner när jorden bara torkar upp lite mer. Du kan tro att det är underbart att vara hemma dessa soliga dagar.
SoniaP