Saturday, December 22, 2007

Skippa julklappspapperet!

Jag läste i tidningen för några dagar sedan att vi slänger ca 200 000 kg julklappspapper o.d. runt julen. Miljöproblem är bara förnamnet... Det finns betydligt bättre alternativ!

* Slå in paket i tidningspapper, dekorera med fina band.
* Ta skokartonger och andra kartonger med lock. Klä in kartong och lock med fint tyg eller papper och lägg i presenten. Kan återanvändas många gånger.
* Svep in presenter i tyg och knyt om med fina band. Stuvbitar från tygaffären kostar inte mycket.
* Sy påsar av fint, "juligt" tyg. Bara raka sömmar, knyt ihop upptill med band. Är man lite mer sy-avancerad syr man dragsko för band upptill.
* Köp färdiga påsar, jag hittade på Hemtex (av alla ställen...) i ett par olika storlekar.

Tygpåsar kan återanvändas nästan i det oändliga, syr man några varje år i olika storlekar så har man till sist en livstidsförbrukning av presentpåsar. Perfekt att göra av småbitar som annars bara blir liggande. Är man riktigt pysslig kan man brodera, applicera, kvilta o.s.v. (Antagligen kan man sticka påsar också. Eller tova, allt efter tycke och smak).

4 comments:

Ekonomiskt Sinne said...

hej!
lycka till att bära exempelvis en micro i en påse...skulle jag vilja se..nä, miljön kan man inte tänka på så mycket vid jul...

Christina said...

Dessvärre kan man nog aldrig sluta tänka på miljön, att det är jul är liksom ingen ursäkt...

Och så är det ju en kul utmaning att göra julen så miljö- och klimatvänlig som möjligt :-)

hippihäxan said...

Men man bär väl inte påsen med micron i? man får väl hålla runt...?och då spelar det väl ingen roll vad "omslagspappret" är gjort av....(???)
Och som sagt miljön måste man väl tänka på hela tiden...

Speedwell said...

Dåligt exempel att det inte går att bära en micro i en påse... det är ju faktiskt ännu svårare (omöjligare) att bäa den i papper??
OCh som sagt; miljön kan man aldrig sluta tänka på..