Såhär års blir man ruggit avis på alla som bor i zon 1 (ni vet, skåningar och annat löst folk) och som är ute och påtar för fullt i sina trädgårdar. Här är det fortfarande tjäle...
Vilket givetvis inte hindrar rabarbern från att försöka i alla fall.
Eller trädgårdssyran som kommer upp snällt år efter år tidigt på våren med små trevliga blad som smakar nästan som harsyra. Godast nu, när det knappt finns något annat färskt att äta.
Idag gick det i alla fall att få upp några övervintrade jordärtskockor utan att ta till spett! Hmm, soppa, eller ugnsbakade, eller frästa tunt skivade med vitlök...?
Palsternackorna har också övervintrat och börjat skjuta nya gröna skott. Men är var tjälen så enveten att det inte gick att få upp en endaste nacka. Om ett par dagar kanske!
6 comments:
Om två månader är det islossning på Buddbyträsket. Tänk på det du.
Norrbotten? Det spelar väl inte ens i den här ligan??
Underbart med jordärtskockor - har dock aldrig ätit dem med vitlök så det måste jag prova. Dock gratinerade med curry, lite smör och ost. Det är en riktigt höjdare! PS håll ut - våren kommer till er också. ;)
Jag har inte odlat jordärtskockor ännu men tänkte testa det nu.
Fina bilder!
Mums, jordärtskockor!!!!
Hälsningar från odlingssugna fröken Dill, även jag i zon 4
Jag var också ute plockad de "första" skockorna idag, som vi sen åt i en grönsakssås till lunch.
Mums!
Post a Comment