Monday, March 23, 2009

Den subversiva disktrasan

Okej, det är dags att ta det här ett steg till. Visst är det kul att torka diskbänken med en egenhändigt stickad disktrasa i fina färger. Det är gott med mat från egen trädgård och inget värmer så bra som ved man huggit själv. Man känner sig duktig och inte så lite mallig över allt man åstadkommer. Det räcker en bra bit.

Men det riktigt roliga med allt det här pysslet är att det är så underbart subversivt. Med varje hemstickad disktrasa och varje hemkokt syltburk slår vi undan benen på konsumtionssamhället en liten smula. Vi tufsar till den tidvis helsjuka livsmedelsindustrin en aning i kanten och vi ifrågasätter behovet av att hela tiden köpa allting färdigt. Vi väljer att använda fritiden till att producera i stället för att konsumera. Om tillräckligt många gör det blir det samhällsomstörtande på riktigt.

Tänk att man kan sticka en disktrasa och vara subversiv på samma gång :-)

4 comments:

OttoPippi said...

Ja, det är ju underbart!!! :-)

Min mamma klipper sönder gamla nattlinnen och t-tröjor(som hon typ hade på 70-talet) i disktrasestora bitar som hon använder som disktrasor om och om om igen.

Christina said...

Om man vill skruva det ännu ett varv så kan man göra tvättbara toalettlappar av gamla t-tröjor. Alltså i stället för toapapper. Fast där är jag inte riktigt än...

Suresh said...

Frågan om tvättbara skithuslappar var uppe i en tråd på alternativ. Frågan om de var haram eller halal löstes aldrig

Christina said...

Varje debatt kring toalappar brukar sluta med bestämda åsikter åt båda hållen. Själv lutar jag åt halal. Dock är det ett visst avstånd mellan teori och praktik i det här fallet.