Sunday, April 05, 2009

Vad tänkte vår Herre på?

När han skapade kvickrot och revsmörblomma, alltså. Jag har tillbringat en solig eftermiddag i köksträdgården under hårt slit med att få bort alla övervintrade exemplar av just sådana. Hur mycket man än gräver bort kommer det nya hela tiden. Grrrr!!

7 comments:

Marit Olanders said...

Jag tror han tänkte på obändig livskraft.

Christina said...

Hmmm, vete tusan. Jag associerar till hemsökelser och Egyptens plågor...

ylven said...

Under ett ljustätt lager av halm göre sig dessa inga besvär. Däremot trivs våra vänner de Spanska Skogssniglarna vääääldigt bra där... Livskraft till varje pris!

Christina said...

Här finns inga spanska skogssniglar :-)) Däremot tycker jag att båda ogräsen frodas även med et rejält marktäcke... Men jag kanske ska lägga ännu tjockare?

Anonymous said...

Jag är ingen anhängare av "Intelligent design" så jag tror faktiskt inte att det fanns någon tanke alls. Med andra ord kan du lugnt (eller frenetiskt) fortsätta ditt bortrensande av dem utan att du hädar alltför mycket.

ylven said...

Jag odlade potatis under halmtäcke förra året, då måste man alltså lägga så mycket halm att inget ljus når knölarna. Jag lade på 40-50 cm. Enstaka ogräs nådde igenom, men de var lätta att ta hand om.

Christina said...

handjord: nja, intelligent design tror jag inte heller på - men däremot att det finns nånsorts mening med allt som växer och händer. Fast jag har inte riktigt klurat ut meningen med kvickrot än... Däremot har jag rensat bort rejäla mängder sådana idag. Det finns nog en mening med det också ;-)

ylven: okej, rejält tjockt alltså!