Sunday, April 19, 2009

Ny bok! Trygga barn och trygga föräldrar


Jag lärde känna Cecilia Moen för flera år sedan när jag själv var hemma med två småbarn och ibland kände mig rejält vilsen. Jag kände att något var fel med hur vår kultur betraktar och behandlar barn och jag kände mig inte alls hemma i de gängse råden från BVC och från andra föräldrar. Cecilia hjälpte mig att sätta ord på det som kändes fel och blev en klok "storasyster" som berättade om evolution och hjärnforskning, tipsade om  böcker och hemsidor.

Nu har Cecilia gett ut en bok för alla föräldrar, blivande sådana eller för den som bara är nyfiken. Hon beskriver hur man kan likna hjärnan vid en dator som har medfödda ”program”, vilka utvecklats genom evolutionen. Boken berättar om vilka behov barnet har och hur man som förälder kan tillfredsställa dem, om anknytning och hur barnets hjärna stimuleras av att utforska verkligheten. Därtill innehåller boken mängder med praktiska råd. 

Cecilia skriver utifrån sin egen erfarenhet och hjärnforskningens resultat. Det här är en bok för den som är nyfiken på hur samspelet mellan barn och föräldrar fungerar på en grundläggande nivå, det som gäller oss alla oavsett diverse kulturella överlagringar. Rekommenderas!!

Läs mer och beställ boken här!

9 comments:

OttoPippi said...

Vilket bra tips!Tror du som läst boken att det är "försent" nu när ungarna snart fyller 3??

Christina said...

Jag tror nog den kan vara väl så intressant, även om man har lite större barn. Mycket av det som gäller spädisar är ju relevant ssenare också,

maria said...

spännande, tack för tipset!

Marit Olanders said...

Var DU vilsen? Du var ju en av mina förebilder...

Christina said...

Marit - jag kände mig stundtals jättevilsen, förebild eller inte!

Caroline said...

Hej! Hittade denna sida när jag googlade på boken. Jag har försökt att beställa denna boken, maila dom m.m. ca 5 ggr mrn det händer inte något. En gång har jag tom betalat in i förskott men inte fått hem någon bok :(. Tråkigt med förlorade pengar! Jag ser att detta är längesedan som inlägget lades in men vet du något om vad som har hänt med midsummer press m.m. så är jag väldigt tacksam! Mvh Caroline

Christina said...

Cecilia som skrivit boken avled tidigt i våras.

Unknown said...

Precis som kommentaren ovan, googlade jag på boken när jag nu försöker få tag på en kopia. Möjligtvis inte så att du har en kopia som du önskar sälja? Du får ursäkta konstig fråga, men det är näst till omöjligt att få tag på denna bok verkar det som.

Jahlby said...

Hej!
Jag beställde boken för drygt en månad sen och har längtat och undrat så varför boken dröjde. Har också betalat in pengar och undrar var jag ska vända mig nu när hemsidan inte verkar finnas kvar!? Det är verkligen tråkigt att hon avlidigt, men finns det ingen som har tagit över?
Mvh Johanna