Friday, June 22, 2012

Rabarbersnaps


Kanske nästa års midsommarsnaps? Fyll en 75 cl-flaska till ungefär 1/3 med fint skuren eller hackad rabarber. Tillsätt ½ dl socker och fyll sedan på med brännvin. Fyll inte ända upp, det behövs lite "skakmån". Ställ i rumstemperatur. Skaka om det hela dagligen tills sockret löst sig, låt sedan stå 2-3 veckor. Smaka av, är det lagom smak så sila av rabarbern och låt sedan helst flaskan stå några månader för att mogna.

Jag använder Brännvin Special från bolaget, det har lite lägre alkoholprocent och passar bra till olika slags hemgjorda snapsar. Sockret är nog inte helt nödvändigt, jag tog med det för att balansera rabarbersyran lite.

Hur det smakar? Ingen aning, detta är ännu ett experiment :-)

1 comment:

Annika said...

Jag har läst igenom nästa hela din blogg nu, och blir jätteinspirerad av hur mycket du klarar och orkar och kan, även om det är tungt ibland. Tack!
Och rabarbersnaps ska nog jag också göra någon gång, i år blev det vinbärslikör och det var ju inte så dåligt det med.