Sunday, February 01, 2009

Kul med ull, men...

... hur ska man hinna? Jag har en kofta till mig själv på gång, vantar till barnen och en beställning på strumpor/benvärmare. Så har jag lovat att sticka en svart mössa till en vän i utbyte mot honung (sjysst byte, tycker jag) och jag har en jättevacker gråsvart gotlandsull som skulle passa perfekt till det. Den ska bara kardas och spinnas och tvinnas först...

Och en likaledes jättevacker melerad nougatbrun/brun/vit ull att karda och spinna och så ytterligare några kassar med vit och grå ull. Det är så himla kul att pyssla med ull och jag har alldeles för lite tid. Vad gör man?

4 comments:

Anonymous said...

jo och så föds nya lamm, och det kommer mer ull...puh!

vad gör man, jo förvarar bra och luftigt, tvättar, förvarar ännu bättre och har den som ögongodis tills man bestämt sig!

/annan

Christina said...

Jo, du har ju rätt. Jag tvättar för fullt nu, så kan ullen få ligga ett tag. Men den är ju så fin, jag vill ju göra en massa saker NU! :-))

Ska bara sticka ut varvet said...

Hej Christina!
Jag har också börjat spinna, och det är verkligen kul. Jag känner igen det där "allt man vill göra och hur ska tiden räcka till..." Själv har jag svart gästrikeull, vit alundaull och en jättesäck med gotlandsull som bara ligger och väntar på tvätt och förädling.
Spinner du på spinnrock? Jag har bara slända än så länge men ska få en spinnrock när vi bara kan komma iväg och hämta den på andra sidan Sverige.

hälsningar
Maria Flodén

Christina said...

Jag har ett par sländor, men spinner mest på spinnrock. Visst är det kul!!