Tuesday, September 30, 2008

Utmaning dag 3

Inget köpt idag. Till kvällsmat åt vi äppelfläsk med kokt potatis: rimmat fläsk som låg och drällde i kylen, egen lök och potatis, fådda äpplen. Gott!

Hittade en massa brödkanter som blir frukost i morgon i form av brödpudding med hemgjord sylt. Och så gjorde jag gråärthoummus att bre på macka i stället för dyrt pålägg (de sista av fjolårets gråärter + tahini från förrådet).

Men imorgon får vi nog handla lite!

2 comments:

www.jordochdjur.se said...

Märkligt hur länge man kan fortsätta att äta fastän man egentligen borde ha handlat mat för länge sen.

Förresten. Nu, äntligen börjar mina pumpor ta sig! Hur frostkänsliga är de? Här har vi ingen nattfrost ännu, men de största pumporna är mellan mango och liten melon i storlek så de behöver ju mer tid på sig om de ska bli något...

/Monica

Christina said...

Jo, det är lustigt hur mycket mat man faktiskt har hemma, bara man kollar och funderar lite. Det här blir ju också ett bra tillfälle att städa ur frys och skafferi och äte upp sånt som börjar bli lite gammalt.

Jag låter pumporna stå kvar tills frosten tar bladen. Plantorna är väldigt frostkänsliga, så blasten dör, men frukterna klarar sig. Då tar jag in dem och låter dem mogna i rumstemperatur eller kallt skafferi. Med lite tur kan de hålla sig flera månader på det sättet.