Saturday, September 01, 2007

Dagens skörd


Det blir nånslags vegetarisk buffé ikväll tror jag... :-) Får återkomma med recept!

Nu mognar det mesta fint. Vi har haft lite lätt nattfrost, men det enda som tog skada var några av bladen på squash och pumpor. Men de tycks växa vidare ändå (det är svårt att knäcka pumpor, när de väl kommit igång). Bondbönor, gråärter och märgärter har gjort sitt för i år, nu är de torkade/inkokta och blir vintermat. Löken är torkad, flätad och hänger i skafferiet.

Vaxbönor och rosenbönor är i full gång nu och gurkorna mognar lite försiktigt, de kom igång ruskigt sent. Men några små gurkor har vi plockat. De tidiga morötterna är nästan slut, men nu börjar vi plocka in de sena. De grodde dåligt och blev inte så många, tyvärr. Broccoli plockar vi fortfarande, nu är det en massa små sidoskott som kommer.

Tomaterna har inte alls gått bra! Jag hade några plantor på friland och de fick pistillröta så alla frukter ruttnade bort. De som stod i krukor har klarat sig lite bättre. Nu har jag misslyckats med att frilandsodla tomater i två år och börjar tröttna rejält! Nästa år blir det bara krukor, om vi nu inte får till det där växthuset, förstås.

3 comments:

AnnaPanna said...

En fråga... du skriver att Nils Blogg är skriven av din sin. Men den Nils Blogg jag hittar är son till Carl Bildt...

Lägg gärna ut en länk på Nils blogg, alltid kul att läsa om andras barn ;-)

Christina said...

Han skriver inte så mycket just nu... men jag lägger ut en länk så småningom.

Om du tittar under min profil så finns den där, tror jag iaf.

Ung tant said...

Odla tomater i dasstunnor! Bra djup, blir varma och behåller fukten. Plantera med rejäla stödkäppar och ställ mot en solig vägg. Vattna mycket. Gödsla då och då.

Bättre än att ha i krukor som snabbt torkar är min erfarenhet.