Sunday, May 27, 2007

Äta lokalt – hur går det?

Jotack, lite sådär. Det blir svårare och svårare att hitta närproducerat i grönsaksdisken, de egna förråden är på upphällningen och det dröjer ett tag innan vi kan skörda något mer substantiellt i trädgården. Just nu skördar vi diverse gröna blad till sallader, piplök, örtkryddor, rädisor och rabarber. Gott, men inget att bygga en måltid på.

I grönsaksdisken finns lök från Nya Zealand och Sydafrika, äpplen från Sydamerika och diverse andra långväga resenärer. Potatisen börjar bli dålig, men det finns ju fortfarande morötter... Och i frysen har vi lamm- och griskött från djur här i närheten. Så det blir fortfarande den gamla vanliga "vintermaten", dock uppiggad med grönsallad.

Längtar efter allt det färska som är på G – små späda gallringsmorötter, sockerärter, färskpotatis, jordgubbar...

Middag idag: plommonspäckad grisbog i ugnen, kokt potatis, örtagårdssås, grönsallad, rädisor.

2 comments:

Anki said...

Vi var nere i Skåne i helgen och besökte en gårdsbutik på Bjärehalvön. De hade egen nypotatis men jag köpte tyvärr ingen eftersom vi inte lagar så mycket mat hemma för tillfället.

Christina said...

Gårdsbutiker är kul! Vi har en inte så långt från där vi bor, med en hel del fina grönsaker och KRAV-mjöl.

Enda haken är att den ligger lite avigt och det är väl ofta problemet med gårdsbutikerna, man åker inte precis förbi dem på vägen hem från jobbet. Då är man hänvisad till de vanliga butikskedjorna...