Wednesday, February 28, 2007

Äntligen varmt!

Inomhus alltså. Ute är det gråslaskdimmigt med nånslags kladdig, moddig ursäkt för snö och ungefär så motbjudande det bara kan bli. I alla fall när man ska köra bil i eländet dagligdags. Lycka är en plogbil, åtföljd av en grusbil!!

I alla fall så har pelletsbrännaren krånglat ett bra tag och för några dagar sen lade den av helt och hållet. Vi har eldat med ved, men eftersom vi inte har någon ordentlig ack.tank så är det inte särskilt effektivt. Även om vi eldat rejält sent på kvällen har det ändå inte varit mer än 13 grader på morgonen vissa morgnar. Det är INTE kul. Och så inget varmvatten heller. Väldigt lagom kul att gå upp runt halvsex i ett iskallt hus, gå ned och tända i pannan, tända i braskaminen, försöka tvätta sig i kallvatten och sen hälla i sig en massa varmt te för att få upp lite värme (jo, teet är ju rätt trevligt, förstås!).

Nu är brännaren fixad och det är varmt i huset igen! Och massor av varmvatten!! Samtidigt är det ju kanske nånsorts mening med brännarkrångel, i alla fall lär man sig att uppskatta värmen och att den inte är helt självklar. Och man inser att man faktiskt överlever båda kalla morgnar och att tvätta sig i kallvatten. Även om jag absolut föredrar varmvatten!

2 comments:

Sonia P said...

Hej Christina, det är guld att bli lite påmind om hur bra vi har det. Vårt vatten frös i 4 dagar i förra veckan och det var inte kul. Desto roligare att det fanns snö och smälta och desto ännu roligare när vattnet kom tillbaka lördag morgon. Det var ett nöje att plocka ur diskmaskinen och då talar vi inte ens om glädjen att ha rena glas och teskedar. På söndag visas Hästmannen på TV kl 20.00. Den är så himla bra - tror att du skulle gilla den. Ha det gott Kram Sonia

Christina said...

jo, man kan behöva en o annan påminnelse om hur bortskämd man EGENTLIGEN är - i nånsorts globalt perspektiv. Tack för TV-tips - tittar väldigt lite på TV, men det här ska jag försöka komma ihåg!