Thursday, May 17, 2012

Rabarberkaka är liksom aldrig fel

Bäst och enklast. Gör den på rabarber såhär års, på andra färska bär eller frukter efter årstid. Årstidsanpassning är grejen, i all matlagning.

Några stjälkar rabarber
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk hel kardemumma (kan uteslutas eller bytas mot annan krydda)
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
lite råsocker

Sätt ugnen på 175 grader och gör i ordning en kakform.
Skölj och skiva rabarbern.
Smält smöret.
Stöt kardemumman i en mortel, grovt eller fint efter smak.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda i det smälta smöret.
Blanda i kardemumma.
Rör ned mjölet, blandat med bakpulvret. Det blir en ganska tjock smet.
Klicka ut smeten i formen och tryck ned rabarbern. Strö lite råsocker över alltihopa.
Grädda i 35-40 min.
Njut!



No comments: