Friday, August 10, 2007

Tvätt


Vår gamla tvättmaskin gick sönder för ett par veckor sedan och i väntan på att den ska bli lagad (det går ev. med hjälp av en granne och hans verkstad) eller att vi köper ny så är det handtvätt som gäller. Badkaret fullt med varmvatten, tvättmedel och lortig tvätt och så gnugga, vrida, stampa tills det är rent. Skölja, skölja och så – det riktigt jobbiga – vrida ur eländet. Nån som har försökt vrida ur ett par dyngsura jeans någon gång...? Och så regnar det vareviga dag, så att försöka få ocentrifugerad tvätt att torka går inte sådär jättebra. Suck. Men det går ju trots allt faktiskt att tvätta utan tvättmaskin och det blir rent.


Fast nu längtar jag efter en riktig tvättmaskin!! Eller kanske man skulle köpa en sån här – en elfri tvättmaskin med urvridare.

(Bilden är lånad från Lehman's hemsida)

2 comments:

hippihäxan said...

Ja visst är det hemskt vad bortskämd man är, jag tvättar säkert en tvättmaskin om dagen (dåligt samvete för elförbrukning och miljö...) och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som går runt där inne, den är aldrig halvfull och jag tycker alltid att barnen har smutsiga kläder på sig så det är ingen lyxtvätt av osmutsat.
Tvättade lite förhand på campingsemestern och tänkte på de stackars kvinnorna för 100 år sen som tvättade med bara händerna i kalla sjöar mitt i vintern.

Christina said...

Jag märker att man blir mycket försiktigare med att lägga tvätt i smutstvättkorgen nu! Kanske kan den här tröjan användas en dag till? Kan jag ta bort den här fläcken i stället för att tvätta hela plagget. O.s.v. Det tänket kanske man borde ha med sig när man blir med tvättmaskin igen :-)

Här går tvättmaskinen också i stort sett varenda dag och jag begriper inte heller hur det kan bli så mycket tvätt - men nu börjar jag tro att det är en hel del slentriantvätt, sån som kanske kunde använts liite till.

Är iaf tacksam att jag har varmvatten inomhus och slipper skölja i isvakar!!