Sunday, April 24, 2011

Rabarberpaj!


Inte idag och kanske inte i morgon heller. Men väldigt snart. Godaste rabarberpajen har ett smuldegstäcke med lika delar vetemjöl och havregryn och görs på riktigt smör - förstås. Lite kardemumma på rabarbern är helt rätt.

Det är inte alls fel, heller, att lägga rabarberkompott smaksatt med lite vanilj i en form, med eller utan pajdeg och så maräng ovanpå och grädda i ugnen.

Till detta hemlagad vaniljsås, vispad grädde med vaniljsocker eller riktigt god glass!

2 comments:

Kajsa Bergman Fällén said...

Låter gott! Den bästa rabarbern är den första som man längtat efter sen förra midsommar eller så. Jag skördade till en rabarbercheesecake nu till påsk och så blev det lite över till en paj också men jag fick blanda i lite andra bär för att få den att räcka till. Ljuvligt gott var det i alla fall!

Ladyintuition said...

Mums! Sa Mamsingen