Tuesday, July 07, 2009

Regn!

Äntligen lite regn! Det är så torrt i trädgården att det känns som en sandlåda att gräva i jorden. Det skulle behövas flera dagars ihållande regn för att återställa fukten. Men allt regn är välkommet!

Jag drar mig för att vattna mer än absolut nödvändigt, dels för att vara försiktig med brunnsvattnet, dels för att ständigt vattnande gör att växtrötterna inte söker sig nedåt lika bra. Man får ytligare rötter och växterna klarar torkperioder sämre.

Ingenting har dött i torkan, men det märks att många växter står och stampar lite och bara väntar på regnet så de kan fortsätta att växa.

Vi skördar salladsgrönt, potatis, jordgubbar i massor, krusbär och en och annan sockerärt. Snart kommer de första gallringsmorötterna, de där man nödtorftigt skrapar av jorden ifrån och tuggar i sig direkt från landet. Godaste morötterna!

3 comments:

Gunilla said...

Här har också kommit lite regn tack och lov!

ylven said...

I måndags fick vi ett heldagsregn hos oss. Det är inte vanligt att det regnar så länge, men det regnade i princip hela dygnet med start på söndagskvällen. Det kom 45 mm i stilla droppande! Så nu räknar jag med att växterna har vad de behöver ett bra tag framöver. Jag har dessutom lerjord som håller fukten bra.

Suresh said...

Snygg pion.