Tuesday, June 09, 2009

Vad händer?

Ja, vad händer. Inte mycket i bloggen, men mycket i trädgården - förstås. Hela vårsådden är klar, lite paus nu med mest rensning och gallring. Skörd av de tidiga: sallad, spenat, sparris, rabarber. Tittar på krusbärskarten som sväller fint. Jordgubbarna likaså. Bönorna har börjat gro, squash och pumpor står i en drivbänk och ska ut när de blivit lite större.

Men mycket skrivet här blir det ju inte. Det är så mycket annat. Mycket på jobbet, stress och deadlines och sånt som ska vara klart före semestern. Men mest händer det nog inombords. En massa efter-skilsmässo-stress som varit nedtryckt ett tag medan jag hade fullt upp med att få flyt på allt praktiskt. Nu kommer den upp till ytan och har en tendens att ta över allt annat. Lite ledsen, mycket trött, kanske inte riktigt deprimerad, men lite åt det hållet. Lite grå filt över tillvaron.

Jag vet att det kommer att vända, jag vet att jag hittar ut och upp igen, men jag vet också att det tar tid. Det är så många känslor som spretar åt alla håll och kanter och som måste få komma upp och tittas på innan jag kan göra något hanterbart av dem. Det är smärtsamt ibland, men nödvändigt. Mycket ska omprövas, en del ska behållas - det som är kärnan, mitt jag - en del tankar och föreställningar måste bara släppas iväg.

Jag är inte ensam i detta, jag har stöd och hjälp. Men det är ju ändå jag som gör det själsliga jobbet och det tar det mesta av mina krafter. Lite trädgårdsbilder ska det nog ändå bli framöver!

4 comments:

hippihäxan said...

Så skönt att du skriver att det är jobbigt, men att du kommer klara det.
Insåg precis igår att jag är livrädd för att "må dåligt" och undrar lite vilka beslut jag undviker att ta pga detta.
Men jag inser ju också att jag ibland måste må dåligt för att det ska bli bättre sen och att det viktiga är hur man väljer att hantera det.
Svårare att leva med i praktiken bara.
Det är åtminstone rätt årstid, det växer det är ljust och varmt... hmm sanning med modifiaktion :)

Anonymous said...

här växer gråärtorna som vi fick av dig förra året!

kom hit och hälsa på dom (och oss)!

/annan

Christina said...

Hej annan! Kommer gärna, jag hör av mig!

Anonymous said...

vad jag letade efter, tack