Sunday, May 03, 2009

Det gror i år igen!

Lika konstigt varje år. Man petar ned några frön i jorden och så kommer det upp en liten planta. Sockerärter och blåärter sticker upp små groddar, man börjar ana morötterna och i en drivbänk kommer de första kålplantorna. Drivbänk är verkligen effektivt – mindre än en vecka och det gror! 

Nu är faktiskt allt sått som tål lite svalare temperaturer. En kort paus inträder innan det är dags för de värmekrävande fröna. Märklig känsla. Vad ska jag göra nu när jag inte behöver röja och så?

6 comments:

Monica said...

Ja, jag tycker också att drivbänken är en fantastisk pryl. Har min full med sallad och purjolök. Skulle nog egentligen behöva en till...

Christina said...

Jag har fyra dubbla pallkragar som drivbänkar och skulle lätt kunna fylla ett par till. Dags att ge sig ut på pallkragejakt!

Miranda said...

Jahapp har dina morötter grott - då kan jag ge upp på mina som jag sådde för jättelänge sedan. De HAR torkat bort. Igen.

Monica said...

Ja, alltså det går ju egentligen att göra drivbänk av alla odlingslådorna. Bara man hittar något lämpligt att täcka dem med. Vad lägger du på alla dina pallkragar? Jag har ju inga gamla fönster som står och skräpar precis. Någon form av plast?
Mina odlingslådor är lite större 120 x 120 cm dessutom...
Får funderat lite på detta...

Christina said...

Jag har fått diverse gamla fönster av folk som annars skulle slänga dem. Det börjar bli känt här på byn att jag tar hand om gamla grejer... allt från fönster till fuktskadad halm ;-)

Marianna said...

Kolla in denna smarta sak som jag sprang på.
Ett riktigt bra alternativ till drivbänk om man inte har ytan som behövs.
www.enklaprodukter.se