Saturday, January 23, 2010

Lek med ullfärgning

En ledig helg och tid att pyssla med ull, garn och stickor. Jag färgade vit ull med Herdins Multifibre och helt avsiktligt lät jag färgningen bli lite ojämn så ullen skiftar mellan klarblått och nästan vitt. Sedan kardade jag ullen och försökte behålla lite av den ojämna färgen.Därefter spann jag ullen och tvinnade till ett tvåtrådigt garn, som alltså skiftar i olika ljusblå till klarblå nyanser. Och började sticka en sjal med ett enkelt hålmönster och ränder i rätt och avigt.Det är lite chansartat att färga så här, man kan inte styra processen fullt ut och det blir lite som det blir, men det är tjusningen med det hela. Att färga med syntetfärger är nytt för mig, växtfärgning har jag pysslat med tidigare, men detta är ju helt annorlunda. Det kommer nog lite fler färgningsexperiment här så småningom...

2 comments:

Anonymous said...

fint!

men det viste du ju redan för jag hade ju redan sagt det IRL.
öva nu på navajoplying/ögletvinning också så får du se hur skoj det är. alla mina lediga stunder (inte så många) har gått åt till just det.

annan

Anonymous said...

Spännande!Blir arbetslös nu i månadsskiftet så jag tänkte få lite tid till ullen då.Tänkte också försöka mig på att färga ospunnen ull.Har aldrig gjort det tidigare.

Vildblomma.(Lena)