Sunday, January 31, 2010

Djupfryst

Djupfryst, som sagt. Såhär kallt och såhär mycket snö har det nog aldrig varit under de snart sju år vi bott här. Jag skottar snö, bär in ved och pellets och tätar drag efter bästa förmåga. Inomhus ligger temperaturen runt 15 grader och det är ullunderställ, fleecetröjor, ullsockor och handledsvärmare som gäller.Men Runåbergs frökatalog har kommit och med den sommardrömmarna. Allt vill jag ha! Morötter i rosa, gult, vitt och orange! Pumpor i massor! Bondbönor! Italienska borlottibönor som smälter som smör i munnen! Chili! Äggformade gurkor och krokig squash! Gula, randiga och röda betor. Och så vidare...Ja, nångång smälter det väl så jag kan börja så. Nån gång...

6 comments:

hippihäxan said...

Hua! Det där lät inte kul!
Jag har det iallafall varmt inne trots gammalt hus, även om det går åt MYCKET ved, men det är det värt, hatar att frysa!

Gunilla said...

Det låter kallt och lite jobbigt tycker jag. Hoppas det snart blir mildare.

Elins trädgård said...

Vi är vana vid att ha det svalt, så det är inte hela världen. Det kostar dessvärre att hålla huset varmt, även om vi eldar med pellets som inte är sådär jättedyrt egentligen. Åas har vi en braskamin så vi kan få det varmt och mysigt i vardagsrummet iaf :-)

Frida said...

När tar det slut? Hur länge ska det vara kallt? Jag har tröttnat!

Ja, visst är det härligt att drömma dig bort i frökatalogerna? Jag tror att jag bara ska odla en massa bönor i år. Det är nog se jag uppskattar mest nu.

Anonymous said...

jag sparade borlotti från förra året, du kan få endel av mig! och bondbönor har jag snöat in helt på men det får jag köpa för att så i år och tomatillo och ....listan tar inte slut!

annan

Elins trädgård said...

Mmm bondbönor, jag sår alltid för lite. Får beställa storförpackningar i år!!
Borlottibönor, jatack gärna!