Wednesday, December 30, 2009

Bloggen lever...


... och jag med. Jag hade tänkt göra någon sorts uppdatering, men det var så länge sedan sist att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Så det får bli lite spridda kommentarer, bara.

Livet härhemma börjar sakta men säkert falla in i sina nya banor, med bara mig och barnen. Det varit jättejobbigt stundtals och jag är faktiskt just nu deltidssjukskriven för utmattningssyndrom. Men jag tror att det blir bättre och jag börjar få lust att fixa och greja med hus och trädgård igen - och det var längesedan!

Ett och annat inrednings-renoveringsprojekt är på gång, även om det går sakta framåt. Tänkte barnen skulle få hjälpa mig att spackla en vägg nu när är lediga, lika bra att ta hjälp av dem så mycket det går ;-) När det blir varmare ska vi riva väggar på övervåningen och få en stor fin hall däruppe!

Trädgården ligger under några decimeter snö, så där händer ingenting utöver planering. Den ligger just nu på en storslagen nivå som omfattar växthusbygge, nedtagning av en massa träd, anläggande av en damm, massor med nya fruktträd och så den där skogsträdgården. Ja, utöver att ha en ännu större köksträdgård, förstås. Hmm. Jag får nog vara glad om jag får lite potatis och morötter i jorden före midsommar...

I sista stund innan den stora kölden kom lyckades jag få upp den sista potatisen + några morötter, palsternackor och kålrötter. Nu ligger resten av morötterna och palsternackorna väl nedfrysta och snötäckta, t.o.m. rådjuren har gett upp försöken att få tag på dem. Jag behöver en jordkällare... hur jag nu ska lösa det. Alternativt hitta ett sätt att förvara mus-säkert i husets svala källare. Det är för torrt uppe i huset, även om det är svalt så skrumpnar rotfrukterna bort.

Idag gäller dock bara vila, avnjutning av vackert snöväder och bläddrande i trädgårdsböcker!

5 comments:

Varkenoch said...

Åh, så glad jag blir att se en uppdatering här! Jag hittade till din blogg precis när du tog bloggpausen, sträckläste hela och sedan kom det inga fler inlägg... I alla fall, kul att du uppdaterat som sagt. Jag hoppas att du fortsätter krya på dig och att du hittar någon bra förvaringlösning till rotfrukterna.

ylven said...

Kul att se dig tillbaka! Jag undrar vad det är för statistik på att nyseparerade kvinnor får utmattningssyndrom, jag känner till flera stycken! Hoppas att du mår bättre nu, och kommer att må ännu bättre framöver ;-)

Ett förslag på mussäker förvaring i källaren, en gammal frysbox.

Elins trädgård said...

Jo, jag tror det blir bättre och framför allt får jag hjälp nu med båda läkar- och psykologkontakt (heja företagshälsovården!). Gick alldeles för länge med en massa stressymptom utan att söka hjälp så det blev bara värre och värre. Men sen kom jag till en läkare som tittade bestämt på mig och sa att "du är faktiskt inte frisk just nu". Och det hade hon rätt i.

@Varkenoch: fin blogg, jag länkar!

@ylven: bra tips, tackar!

Gunilla said...

Tråkigt att du mår dåligt men skönt att du är på bättringsvägen! Låt det ta tid!

Anonymous said...

hej! så glad jag blir när jag ser att du skriver igen, det blir ju så när man har mycket som skall göras att det dras ner på det ena och det andra. Hoppas att du liksom trädgården lyckas vintervila dig till en hyffsad vårform!
kram
annan