Wednesday, December 13, 2006

Lisebergsbesök i lördags

Foto: Johannes Jansson

Foto: Johannes Jansson
För er som inte bor i Västsverige kan jag berätta att Liseberg sedan några år tillbaka har öppet i december. Med julmarknad och miljontals med lampor överallt. Det är en synnerligen kluven upplevelse!! Läckert så det är alldeles otroligt med ljusen och absurt med all el som går åt. Mängder med rolig mat och pryttlar att köpa, men absurda priser, jag menar, det är klart att hantverkare ska ha bra betalt för sina grejer osv osv. Men att kränga älgörtsdricka för 60 kronor flaskan! Socker, vatten och lite ogräs! Och okej, en flaska också. Men det ger en idé om prisnivån på det hela. Dagens mest bestående insikt är att man sitter på en förmögenhet i matkällaren, åtminstone räknat på julmarknadspriser.
Men kul hade vi faktiskt!

2 comments:

Anonymous said...

Värt att tänka på är också att Liseberg ska ha hutlöst med pengar för att man ska få stå där, därav varför de måste ta 60 spänn flaskan.

Vi var på julmarknad i Lübeck för några dagar sen. Mycket humanare priser, men där fanns stånden på de vanliga gatorna, och stan hade vett att inte mjölka ståndinnehavarna på pengar bara för platsen.

Elins trädgård said...

Jag kan tänka mig att Liseberg tar bra betalt... Det är ju en trevlig grej, egentligen, det här med julöppet - skulle de inte ha råd att ta lite mindre betalt av dem som säljer??

Var oxå i Lübeck för några år sedan, jättefin julmarknad!