Tuesday, August 04, 2009

Surkål

Hittar en burk egenhändigt gjord och helt bortglömd burk med surkål i källaren, daterad till 19/10 2008. Känner mig lätt misstänksam. Tittar på den - ser bra ut. Öppnar den och luktar - luktar gott. Smakar lite försiktigt. Gott!

Så nu avnjuts egen surkål med egen potatis, egna gröna ärter och lite korv jag hittade i frysen. Och fådd Dundersenap, mycket god!

Fascinerande att den kan hålla så länge och inte bli äckelsur utan bara smaka fräscht och fint. Och så himla dumt att jag inte odlar någon vitkål i år. Nästa år får det bli rejält med vitkål och många burkar i källaren!

4 comments:

Gunilla said...

Vilket fynd! :)

hippihäxan said...

Surkål är superkål!

Annika said...

Härligt! Jag sökte på vinbärssylt och fick upp din blogg som träff. Testade receptet du lagt ut i din blogg för ca 2 år sedan. Mums vad gott det blev. Hade röda och svarta vinbär ungefär hälften av varje. Tack för receptet! ;) *kram*

Lena said...

Hej jag heter Lena. Hittade din länk via Aternativ.nu.
Odlar också en massa grönsaker på två odlingslotter i Sjöbergen i Göteborg. Har länge tänkt odla gråärter men inte kommit mig för ännu, men blev såå inspirerad av dig. Jag är medlem i Sesam en fröodlarförening som arbetar för att bevara och hålla gamla sorter i odlling. Som medlem byter man fröer med varandra till portokostnad. Finns på foreningensesam.se.
Ska testa din vinbärsrecept också. Har slängt in några liter rensade röda i frysen i väntan på syltarlust. Den kom nu!